Wat ik vandaag maakte: een halve trui ongedaan

22 november 2015:

Breiwerk uitgehaald

151122st moritz

Ik denk dat ik er in 2007 aan begonnen ben, aan dit werkstuk. Dale of Norway ontwerpt voor elke Olympische Winterspelen een trui voor het nationale ski team, die dan de naam van de plaats van de wedstrijd krijgt, deze heette st Moritz en kwam uit 2003. Ik vond hem prachtig, maar de kleur waarin ik hem het mooiste vond was niet meer leverbaar. Ik heb het lijf van de trui wel drie keer gebreid, (eerste keer te groot, tweede keer te klein, op bovenstaande foto de derde) waarna ik heel erg genoeg had van het modderige groen. Bovendien stond het model met de recht ingezette mouwen me inmiddels tegen, zulke mouwen maken een plooi die een soort van bult onder de armen vormt. Ik stopte het ding in mei 2012 in mijn breimandje met de bedoeling er later nog eens naar te kijken… en dat deed ik vandaag. Het wordt nooit meer wat tussen mij en st. Moritz. Met hulp van K:)dootje is het weer garen geworden, een tafel vol wol met krinkeltjes. Overigens kwam er een enorme hoeveelheid haren van Poes Minoes tussenuit ook, die heeft regelmatig mijn breimand als slaapplaats gebruikt.

151122uitgehaald

Ik zette de krinkeltjes te weken in een emmer met een wolvriendelijk sopje, een paar uur later was het garen aardig ontkruld. Als het droog is mag het een tijdje in depot, wie weet wat het ooit nog wordt.

151122uitha