Zijpaadjes

Hoewel ik erg veel van breien houd (ik leerde breien vóór ik leerde lezen) heb ik er soms een tijdje niet zo’n zin in. Allerlei ander leuks dringt zich dan in beeld.

Ik gaf dochter Emmy een kralenworkshop kado, daarna deed ze hetzelfde bij mij. Tja, dan ben ik weerloos, in zo’n leuke winkel met een regenboog aan glimmende kleurtjes langs de muren, en alle ringetjes, tangetjes, draadjes en dopjes en dingetjes die je maar kan bedenken…

Voor je het weet neem je jezelf in de maling dat je al die spullen koopt omdat je “alleen maar een paar stitchmarkers” gaat maken.  En als ik dan op een weekeindtripje in Londen een kralenwinkel zie, tja… dan staat echtgenoot Yep geduldig te wachten tot ik glunderend met een zakje vol glimmende schatten naar buiten stuiter, dingen als “leuk souvenir toch?” roepend.

Maargoed. Ik trof op Youtube een tutorial om een “beaded crochet spiral” te maken. Terwijl ze (linkshandig) voordoet hoe je zo’n wonder bewerkstelligt vermoordt deze Italiaanse dame buitengewoon charmant de Engelse taal. Erg leuk! En effectief: ik woon nog geen vijf jaar in Goes, maar een allesoverheersende Oud-Zeeuwse emotie: mokokè* sloeg toe.

Proefjes

Twee proefjes gemaakt,

Nog wat materiaal erbij gehaald,

En zie daar. Een kralenkoord. Ik vind hem zelf zo prachtig dat ‘t bijna onbehoorlijk is, ik zou ‘t liefste even bij alle buren aanbellen om het te laten zien. Dat durf ik dan weer net niet, dus laat ik het maar  aan jullie zien. (Als er nog lezers van dit blogje zijn… ‘t was zo lang stil hier) Ik heb inmiddels chartreusekleurige kraaltjes besteld voor een volgend koord.

Maar ondertussen kreeg ik van Wendy uit Engeland als kadootje een kit, met de materialen en patroon om een tasje te maken. Ik volgde de instructies en maakte dit:

De art deco rozen zijn geïnspireerd op het werk van de Schotse architect Charles Rennie Mackintosh, en (misschien niet geheel toevallig) de stof voor de voering past er perfect bij.

Het tasje zelf, dat is gebreid. En daarna iets te heet gewassen, zodat het niet meer als breiwerk herkenbaar is, maar een dik, stevig wolvilt vormt.

Leuk, en zo veelzijdig, dat breien!

 

*Mokokè: Dat moet ik ook hebben.

 

  • lspaink

   Bij http://www.framaniparels.nl . Wat grotere hoeveelheden “seed beads” van dezelfde kleur hebben de meeste gewone winkels niet in huis, dus ben ik online gaan zoeken. Denk je dat je het leuk vind om te haken? je kunt dit effect ook met een bepaalde methode rijgen.

 1. Marjolein

  Ik heb je in mijn RSS lezer, dus ik lees alles natuurlijk braaf :). Maar ik had op twitter al gezegd dat ik het alletwee prachtig vond. Had daar echter niet door dat het tasje gebreid was, wat leuk!

 2. Corina

  Wat leuk, wat ben je toch een creabea. ik wil kussens gaan vilten voor mijn banken, ik heb andere gekocht via marktplaats, gaaf. mIsschien kun je eens een cretive ochtend organiseren dan kom ik zeker.

Comments are closed.