Wat ik vandaag deed: Behelpen

24 mei 2016:

meetlint-improvisatie

160524meten

Het is merkwaardig. In dit huishouden zijn, ik weet het zeker, minstens drie meetlinten. Hier woont namelijk iemand die al sinds haar twaalfde kleding maakt, met uitstapjes naar diverse andere textiele liefhebberijen, dus je kunt ervan uitgaan dat daarvoor het nodige gereedschap in huis is. Daarbuiten wordt dit huishouden gevormd door twee redelijk opgeruimde volwassenen, geen knutselende kinderen, geen spelende huisdieren. De andere volwassene heeft geen enkele interesse om zelf te naaien, breien of quilten, hij is tot nu toe uiterst betrouwbaar gebleken en heeft niet het soort humor waarbij mensen elkaar een “poets bakken”. Gelukkig. En toch heb ik zojuist een half uur besteed aan het zoeken naar een meetlint (en nee, het hangt níet om mijn nek). Sint Anthonius? Bent u daar?