Wat ik kweekte: Erwtenscheuten

20 maart 2016:

jonge erwtenplantjes

160320erwtenscheuten

Het idee is van mevrouw Moestuinkriebels, eerlijk is eerlijk. Maar wat een goed idee! (en wat raar dat ik het niet zelf bedacht) Bij de betere restaurants zagen we namelijk al vaker een paar erwtenscheuten op het bord als garnituur en frisse smaakmaker. Ik kocht een pond gedroogde erwten in de biowinkel, zette er een handjevol een nacht onder water en deed ze daarna op een laagje doorweekt keukenpapier in een oude bierpul.  Een dikke week geleden was dat, ik zette ze op de vensterbank, gaf ze elke dag een scheutje water en sprak ze bemoedigend toe. Vandaag aten we ze met geroosterde worteltjes met wat honing en karwijzaad. Heerlijk, ze smaken erg “groen” naar verse erwtjes. Best welkom, een beetje lentegevoel op deze nare, koude eerste dag van de lente.

160320worteltjes