Wat ik maakte vandaag: Dingen met linzen

26 februari 2015:

Linzensalade

150226linzensoep

Uit het verleden waarin regelmatig grote hoeveelheden hongerige jongeren moesten worden gevoederd dateert mijn linzensoep-recept. Eenvoudig te maken, iedereen lijkt het te lusten en het heeft genoeg voedingswaarde om voornoemde jongeren een uurtje verzadigd te houden: Echte stevige winterkost. Ik maak het tegenwoordig nog wel, maar dan in heel wat kleinere hoeveelheden.

Twee uien en twee paprika’s in stukjes, zachtjes fruiten in een stevige scheut olie, met een paar uitgeperste teentjes knoflook. Dan een pondje linzen, drie bouillonblokjes en anderhalve liter water erbij, laten pruttelen tot de linzen gaar zijn. Dan met de staafmixer bewerken tot het een gladde soep is. Deze serveren met gebakken shoarmareepjes er in en Turks brood ernaast, met knoflooksaus. Niet verfijnd, wel lekker. En doeltreffend. En goedkoop.

Ik ben geen liefhebber van “koken uit een pakje”, maar puur uit nieuwsgierigheid maakte ik gisteren linzensalade met een daarvoor speciaal bedoeld kruidenmengseltje van de supermarkt. En een avocado, tomaatjes, bosui en feta. Dat was erg lekker en een lunch waarvan collega D. en ik om half vijf nóg vonden dat het een goed vullende maaltijd was. Ik vond het wel amusant dat het kruidenmengseltje vooral héél erg naar shoarma bleek te smaken. Linzen en shoarma(kruiden): een match made in heaven!

Comments are closed.