Wat ik gisteren deed: Zingen!

13 februari 2016:

Scratch Muziekdag in Leiden

r0-5e-363-204-ede-Scratch_Muziekdagen_Leiden_Messiah_Pieterskerk
foto van het internet geplukt

Elk jaar worden in de Pieterkerk in Leiden de Scratchdagen gehouden. Het idee is simpel: Met een 1000-koppig koor en een ad-hoc orkest een dag lang repeteren en diezelfde avond een concert geven. In de praktijk is dat natuurlijk een hele operatie. Toen ik nog in Haarlem woonde deed ik een paar keer mee aan de musical-dag, ik wilde dat graag nog eens doen. Ik haalde Meneer K:)dootje over om de herenpartij te versterken, de mannen zijn meestal nogal in de minderheid. Dat overhalen kostte weinig moeite dus reden we zaterdag in alle vroegte naar Leiden. We hadden onze oefen-CD’s goed gebruikt, we hadden het vereiste paarse kledingstuk, we waren er klaar voor. De repetitiedag vloog om, het is verbazingwekkend hoe zo’n grote, over het algemeen niet al te geoefende (en niet al te gedisciplineerde) groep mensen in één dag een redelijk klinkend koor kan worden. Hulde voor dirigent Martin van der Brugge én het orkest… Later in de middag arriveerden Echtgenoot Yep en K:)dootje per trein, om in het publiek plaats te nemen.

Ik heb een stukje audio dat Echtgenoot Yep opnam met zijn telefoon, dat naar mijn idee wat langzamer is dan we het zongen… maar verder moet u me maar op mijn woord geloven: Het was prachtig. We hebben genoten!

Comments are closed.