Wat ik vandaag maakte: een truitje kleiner

29 september 2014:

Een babytruitje vervilt in de was.

140803weeliesl

vóór de wasmachine

140929vervilt

Na de wasmachine

Bij het breien twijfelde ik al of het wel geschikte wol was voor een babytruitje. Het leek me misschien toch wat te prikkerig. Maar ik heb van hetzelfde materiaal twee vesten voor mijzelf gebreid en die zijn prima. Toch bleef ik twijfelen, ik dacht dat het misschien na een rondje in de wasmachine wel zachter zou aanvoelen. Ik was mijn twee vesten tenslotte ook gewoon in de machine. En toen gebeurde er dit. Wat de …?   Wat ongelooflijk dom. Ik brei tenslotte ook pas 46 jaar.

3 responses to “Wat ik vandaag maakte: een truitje kleiner

  1. Marjolein Noyce-Bellinga

    Oy. Maar waarom lukt het dan bij die vesten wel en bij dit babyvestje niet? Vroeg de nOOb….

    • Het is een raadsel. Vilten gebeurt door drie dingen: temperatuurverschil en wrijving en zeep. Misschien dat zo’n klein kledingstuk in de wasmachine meer wrijving krijgt te verduren. Maar iets anders kan ik niet bedenken.

  2. Marjolein Noyce-Bellinga

    Ik wist al niet dat vilten daardoor kwam, dus ben toch weer wijzer geworden. Helpt niet met het vestje, blijf het heel sip voor je vinden, het was zo prachtig en zoveel werk :(.