Wat ik vandaag maakte: Sla

10 augustus 2015:

Een minder geslaagde sla

het ziet er wél prima uit...
het ziet er wél prima uit…

In Mons kochten we op een markt tien slaplantjes, romaine stond er bij. Ik dacht aan little gem, heerlijke knapperige sla. Dat wordt in de supermarkten hier ook wel romeinse sla genoemd tenslotte. Thuisgekomen gingen de plantjes de grond in bij vriendin H. in haar volkstuin, bij ons in de oorlogstuin en in de volkstuin. Vandaag plukten we de eerste krop uit de oorlogstuin, ik maakte er met een jong courgetje, een halve gele paprika en wat rode ui een salade van. Dat was een tegenvaller: de Romaine was behoorlijk bitter. Wel een stevige bite, maar toch ook niet de gewenste knapperigheid. Enigszins teleurgesteld appte ik vriendin H. de vraag of zij er ook al van gegeten had en of het lekker was. Haar antwoord was verrassend: Ja, ze had er van gegeten en ja, het was heerlijke zoet-knapperige sla. Nouja. Zou ik niet genoeg aardige dingen tegen mijn plantjes hebben gezegd?