Wat ik vandaag maakte: Gebakken kaas

9 juli 2015:

Halloumi met spinazie

150709spinaziehalloumi

Voor mij de eerste keer dat ik het at, Halloumi. Een Griekse kaas van een mengsel van schapen- geiten- en koeienmelk. Deze kaas smelt niet als hij warm wordt en is bijzonder geschikt om te bakken of te grillen… dat laatste deed ik dus. Dat was lekker, een welkome uitbreiding van het repertoire voor de vleesloze dagen. De spinazie kwam uit de voortuin. Ik weet niet wat voor soort spinazie het is, maar de bladen waren enorm groot; ik oogstte van slechts vier planten een hele maaltijd bij elkaar. Ik bakte de spinazie snel in de koekenpan, nadat ik daarin de eerste drie sjalotjes uit eigen tuin had gefruit. Geroosterde pijnboompitjes er over en opeten. De hele bereiding kostte me minder dan een kwartier, inclusief het lenen van de grillpan. (die pan gaat dus op mijn verlanglijstje, dit wil ik wel vaker maken)

  1. dominique

    hmm, lekker, haloumi. Ik ben sinds een paar weken geabonneerd op een vegetarisch ‘voedselpakket’, en er zat al een paar keer halloumi bij. Eén keer ging die op een brochetje, voor vanavond zijn er linzen-halloumi burgers met een frisse dillesaus.

Comments are closed.