Wat ik vandaag maakte: Spaghetti met ballen

28 mei 2015:

Een supersnel succesnummer

150528spaghettimetballen
Het eten was alweer op toen ik dacht Oja! foto!. Deze is van het Internet gesprokkeld.

Op donderdag is er meestal erg weinig tijd om te eten. Dus een dag voor een snel recept. Ik gebruik meestal pittig gekruide “Catalaanse” saucijzen voor deze spaghetti met ballen. Een pan water op het vuur voor de spaghetti, dan snijd ik de saucijsjes elk in vijf of zes stukken. Dan kookt het water wel zo’n beetje, daar kan de spaghetti in. De stukjes worst worden in een koekenpan met een beetje olie op hoog vuur gebakken tot ze bruin zijn, dan worden het ook vanzelf ongeveer balletjes. Dan een paar tenen knoflook in stukjes erbij, een hand ontpitte olijven en een pot kant en klare tomatensaus. Dit op een laag vuurtje door laten pruttelen tot de spaghetti klaar is, totale bereidingstijd 12 minuten. Schaaltje geraspte kaas erbij op tafel, desgewenst iets van sla. En de rest van de avond Rijk de Gooyer herdenken.