Wat ik óók vandaag maakte: Muesli

11 december 2014:

Muesli op een bakvel

141211muesli

Muesli maak ik wekelijks. Maar tot nu toe roosterde ik het mengsel van gewalste granen, kokos en gehakte noten op een vel bakpapier in de oven. Dat kun je één keer gebruiken, het is niet te recyclen. In Lyon kochten we een bakvel dat niet van papier is, maar van een heel fijn soort glasvezelgaas, met een tefloncoating. Het ziet er luxe uit, goud met zijdeglans. Ik probeerde het uit, het werkt prima! Behalve dat het honderden keren gebruikt kan worden (volgens de verpakking) geeft het kennelijk de warmte beter door: Mijn muesli was sneller klaar. Wat een vondst!

  1. Marjolein Noyce-Bellinga

    Minder crispy? Ik heb bakpapier voor koekjes e.d., gebruik de siliconen voor vlees en vis. Muesli moet ik nog zelf gaan maken 🙂

Comments are closed.