11 december 2014:
Muesli op een bakvel
Muesli maak ik wekelijks. Maar tot nu toe roosterde ik het mengsel van gewalste granen, kokos en gehakte noten op een vel bakpapier in de oven. Dat kun je één keer gebruiken, het is niet te recyclen. In Lyon kochten we een bakvel dat niet van papier is, maar van een heel fijn soort glasvezelgaas, met een tefloncoating. Het ziet er luxe uit, goud met zijdeglans. Ik probeerde het uit, het werkt prima! Behalve dat het honderden keren gebruikt kan worden (volgens de verpakking) geeft het kennelijk de warmte beter door: Mijn muesli was sneller klaar. Wat een vondst!
Kreeg jij niet van de bakvellen bij de WW? Daar ken ik dit van volgens mij…
Ik doe alleen maar online mee. Dus dit was nieuw voor me.
Ah, ok. Je hebt ook siliconen bakvellen, heb je ook niets van olie meer nodig
Ik heb zo’n siliconen-bakvel. Met rondjes om macarons of zo op te maken. Maar dat beviel me niet zo best
Minder crispy? Ik heb bakpapier voor koekjes e.d., gebruik de siliconen voor vlees en vis. Muesli moet ik nog zelf gaan maken 🙂
Inderdaad minder crispy. En de macarons wilden er niet in één stuk af.
OK, hou ik de koekjes van de siliconen af 🙂