Wat ik vandaag maakte: sap

22 september 2014:

versgeperste sapjes

111022 vruchtensapje

Vorige week volgde ik een vijfdaagse sapkuur. Ik at niet, ik dronk alléén sap -waarmee ik genoeg voedingsstoffen binnen kreeg om geen vreselijke honger te hebben- en soms wat groentebouillon en kruidenthee. Hoe gezond zoiets is kun je over discussiëren, ik denk dat ik wel ongezondere dingen heb gedaan in mijn leven.  Ik voel me prima, ben een paar kilo kwijt en heb diverse eetgewoonten in die vijf dagen grondig heroverwogen. Wat me nog het meeste verbaasde was de grote hoeveelheid eet-impulsen op een gemiddelde dag. Er níet aan toegeven maakte natuurlijk dat het me juist opviel. Na afloop van de kuur stofte ik mijn slow juicer eens goed af; vooral ‘s morgens vroeg beviel zo’n vers sapje me erg goed! Dat ga ik voortzetten. Een mix van winterwortel en appel met wat citroensap bijvoorbeeld is prettig wakker worden.

Comments are closed.