Wat ik vandaag maakte: Appelmoes

5 september 2014:

Een gróte pan vol appelmoes.

140905appels
Bij gebrek aan een goede foto van onze eigen appels hierbij de oogst van volkstuincollega Rens.

Vanmorgen ging Echtgenoot Yep naar de volkstuin, die sinds half augustus geen aandacht van ons kreeg…  Gelukkig viel de rampspoed mee: enkele buitenformaat courgettes, het gras wat behoorlijk hoog stond.  Na een paar uur ploeteren kan het lapje er weer mee door en had hij een emmer vol appels van ons “rode van Boskoop” moesappelboompje. Vanavond hebben we samen alle appels geschild en in stukjes gesneden, mijn grootste pan meer dan half vol. Met een stevige kneep citroensap, een half theelepeltje kaneel en een pak suiker tot zes liter appelcompote gekookt, die nu staat af te koelen om morgen ingevroren te worden. Geheimtip: Een scheutje calvados door de nog warme appelmoes.