Wat ik vandaag maakte: tafelzuur

16 augustus 2014:

Zoetzure augurken. (Raar woord, tafelzuur)

140815zoetzuur

In de achtertuin staat één augurkenplant maar die heeft er erg veel zin in, tientallen bittere augurkjes plukten we er uit. Als je ze plukt zijn ze erg stekelig, dus ze moesten eerst met een schuursponsje geboend en gewassen worden. Daarna sneed ik ze in plakken op de mandoline en propte ze in twee potten, met dille en peperkorrels en mosterdzaad er tussen. Ik bracht 7 dl azijn met 100 gram suiker aan de kook, en goot dat erbij. Potten dicht, etiketje er op, hup in de voorraadkast. Het moet wel een maandje staan voor het lekker is.

 

  1. Jenneke (a.k.a. littledragon)

    De augurken groeien goed dit jaar. Ik heb ondertussen ook weer een jaarvoorraad verzameld. Doe je de augurken niet eerst een nachtje in het zout voordat je ze inmaakt? ?

    • lspaink

      Hoi! Deze keer heb ik geen zout gedaan, vorig jaar waren de schillenerg hard en ik dacht dat dat misschien daarvan kwam. Je leest ongetwijfeld van het resultaat. 🙂

Comments are closed.