Wat ik vandaag maakte: Beachhair

4 augustus 2014:

Een strandkapsel na een uurtje zwemmen.

140804zoutwaterhaar

Ik hoorde deze week van vriendin H. dat er haarspray bestaat met als voornaamste ingrediënt zout water. Dit is om wat extra volume aan futloos haar te geven, maar toen ik eens wat doorzocht op het Internet ontdekte ik ook het fenomeen “Beachhair”. Er zijn honderden instructiefilmpjes met gemiddeld drie haarproducten per filmpje die je leren hoe dit te bereiken. Denk aan bijvoorbeeld Brigitte Bardot, die liet zich nogal eens fotograferen met een zoutwaterkapsel. In navolging daarvan vind je, als je afbeeldingen van “Beach hair” googled vooral foto’s van heel mooie, blonde jonge meisjes in bikini’s. Ik ben dat allemaal niet, ik bezit geen bikini. Maar ik verwierf mijn strandcoupe dan ook old school door een uur te zwemmen in de Noordzee.