Wat ik vandaag maakte 6/4

6 april 2014:

Pasta

140406pasta

Ik spaarde al jaren voor een state-of-the-art keukenmachien. Maar telkens kwam er een rekening voor een bril of iets dergelijks noodzakelijks mijn spaarvarkentje belagen voor ik het bedrag bij elkaar had. Op mijn verjaardag in februari gaf echtgenoot Yep mij een héél groot pak (van de Kookwinkel) en kon mijn spaarvarkentje met pensioen. Van de kinderen kreeg ik een pasta-rol-opzetstuk erbij. Nadat we eindelijk alle winkelpasta uit de kast op hadden maakte ik vandaag lasagne: per persoon 100 gram semola di grano duro*  en een eitje. De machien maakte er pastadeeg van voor mij en rolde het daarna uit tot perfecte lasagnevellen.

*Semola di grano duro is chique italiaans voor fijn griesmeel van harde tarwe. Fancy kookwinkels verkopen allerlei prachtige verpakkingen er mee, met nóg chiquere benamingen. Ik koop het in een eenvoudige plastic zak bij de Turkse supermarkt, voor ongeveer een euro per kilo.