Wat ik maak: weinig progressie

16 oktober 2016

Een rondje om het Veerse Meer

161016veersemeer

Onder fietsers uit deze regio is het een begrip: het rondje Veerse Meer. Op zijn kortst is het 58 kilometer, het geldt als een prettig trainingsritje met grotendeels vrijliggende fietspaden door een mooie omgeving.

Ik ben nu al een paar weken erg mijn best aan het doen weer wat conditie op te bouwen. Ik ben nooit een echte hardrijder geweest, maar als dertiger ging het me toch echt érg veel makkelijker af. In die tijd ging mijn conditie, als ik begon met trainen, met sprongen vooruit. Dat is nu niet zo. Echtgenoot Yep heeft dit jaar zijn racefiets nog niet gebruikt, hij besloot gezellig het rondje Veerse Meer mee te gaan. Ik heb al een paar honderd trainingskilometers dus ik dacht dat 60 kilometer misschien voor hem wat ambitieus was… maar zonder zichtbare moeite reed hij het hele rondje mee. Nu is hij een man, hij is groter en hij is jonger dan ik. En ik fiets niet voor de prestatie, maar omdat ik het van alle sporten de leukste vind om te doen, óók als ik onderweg torenvalkjes kijk, of een spannende misdaadroman bedenk tijdens het rijden. Dus bla.