Wat ik vandaag maakte: Linzensalade

30 maart 2016

Linzensalade

Linzen, dressing van citroensap, beetje olie, knoflook en een theelepel shoarmakruiden. Gehakte peterselie, geschaafde ui, feta en geroosterde tomaatjes.
Linzen, dressing van citroensap, olijfolie, knoflook en een theelepel shoarmakruiden. Gehakte peterselie, geschaafde ui, feta en geroosterde tomaatjes.

Al sinds 2003 bezit ik een pressure cooker, in goed nederlands een snelkookpan. Vorig jaar kwam ik hem tegen bij een opruim-sessie, probeerde hem weg te geven maar na enig omzwerven kwam hij toch weer bij mij terecht. Toen ik op Internet las dat hij erg geschikt is voor het koken van bijvoorbeeld bonen besloot ik het toch eens te proberen. Ik heb slechte ervaringen met het koken van bonen. Ik begon met kikkererwten die ik, zoals het hoort, een nachtje te weken had gezet. Twintig minuten deed de pan er over en toen waren ze helemaal gaar. Tjonge! Ik begreep ineens waar dat SNEL in de naam van deze pan vandaan kwam. Daarna deed ik er linzen in voor een maaltijdsalade. Keurig volgens recept: linzen en water in een verhouding van 1:3 en wat olie erbij, en 8 minuten koken. Toen ik de pan daarna open deed waren mijn linzen verpulverd. Linzenpuree, tot een massieve koek gekookt. Zelfs niet meer geschikt voor soep. Gelukkig is het geen duur ingrediënt… ik pakte een gewone pan en begon opnieuw. Toch ga ik de snelkookpan vaker gebruiken. Als je het goed doet kan dat best een hoop tijd en gas schelen.