Wat we vandaag maakten: een klimrek

28 maart 2016:

Een klimrek voor de erwtjes

160328klimrek

In ons jaarlijkse programma van volkstuinieren wordt elk jaar dit bouwseltje opgericht en enkele maanden later, als er een boel erwtjes in de vriezer zitten, weer afgebroken. Het was nog niet zo lente-achtig met harde wind en wat buien, er groeit nog niet veel. Dat ligt ook aan de duiven of fazanten die met smaak alles oppeuzelen dat boven de grond komt… De spinazie en tuinbonen zijn helemaal verdwenen. Als het uien of knoflookjes blijken te zijn volstaan ze met lostrekken, want dat lusten ze niet. Mormels.  Alleen de rucola die veilig onder glas staat is goed aan het groeien. We houden de moed er maar in, we hangen CDtjes op om ze af te schrikken en leggen kippengaas over de vers ingezaaide bedjes. En we fantaseren lekkere schotels met fazantenbout of houtduivenfilets.