Wat ik vandaag maakte: Een meeneemlunch die ik niet meenam

19 januari 2016:

Noedelsoep in een weckpot.

160119noedelsoep

In onze krant verscheen een column-met-recept van de door mij erg bewonderde Karin van het antipakjeskookboek. Ik lust de instant noedelsoep die ze in de column  te lijf gaat best graag… maar ik snap ook dat dat geen gezond voedsel is. Haar “Noedelsoepje in een pot om op het werk de blits mee te maken” is daarom een geweldig goed idee. Gisteren aten we kip dus drukte ik een stuk gare kipfilet achterover en volgde het recept. Nouja, bijna. Ik had geen diepvrieserwten, ik had ook geen verse gember in huis. Wel gembersiroop, dus deed ik daarvan een eetlepel erbij. Vandaag at ik het op. Gewoon thuis. En ik besloot ter plekke dat ik dat vaker ga doen en dan wèl om mee te nemen. Van zo’n Indomietje (zoals wij de pakjes instant noedelsoep-met-kunstmatige-smaakjes noemen) kan ik er drie op en dan lust ik best nog wat, maar deze verse noedelsoep was een behoorlijke lunch, bijna teveel. Wat een vondst.