Wat ik vandaag maakte: Een beginnetje

2 juli 2015:

Een boordje voor een babytruitje 150702boordje Nieuw aangekomen mensjes in onze kennissenkring krijgen altijd een handgebreid truitje. Daarom ligt er in mijn kast een stapeltje klaar, geproduceerd tussen de grotere kledingstukken door. Een babytruitje is tenslotte niet zo’n enorme onderneming als bijvoorbeeld de jurk die ik ook op de pennen heb, momenteel. Ik maak afwisselend iets liefs met hartjes en roze voor een meisje en wat stoerder, met kabels en blauw of groen voor een jongen. Maar de laatste drie baby’s waren allemaal jongens, alle kabels, blauw en groen zijn op. Eergisteren arriveerde baby K en hij is een jongen. Ik heb nog één blauw vestje liggen, maar dat is groot genoeg voor een 2-jarige en daarvoor heb ik bovendien, ondanks uitputtende zoektochten, de gewenste wolk-vormige knoopjes* nog niet gevonden.  Alle projecten even aan de kant voor baby K dus. Het wordt een truitje dat hij in de herfst en winter dragen kan, de temperaturen op dit moment nodigen namelijk niet uit tot wollen truien. Ik gebruik een klassieke tennistrui als inspiratie: Een witte trui met alleen twee smalle blauwe streepjes in de boorden. Op pennen 4,5 in de hoop dat ik het af kan hebben voor de termijn voor het geven van kraamcadeautjes verstreken is. (Hoe lang is die termijn eigenlijk?)

*K:)Dootje suggereerde wolk-vormige knoopjes te laten printen door iemand met een 3d-printer. Briljant plan! Dat ga ik doen. Als het truitje voor Baby K. klaar is.

  1. Dominique

    Wordt vast mooi! Voor jongetjes vind ik de keuze beperkter. Ik moet nog iets maken voor een tweeling (jongen n°3 en 4 in dat gezin). Ik heb gewacht tot ik de mama zag (na 4 maanden, couveuse, ziekenhuis…). Ik wou weten of ze iets voor de kleintjes wou, of liever iets voor de grote jongens. En het mag voor de tweeling, maar zeker niet twee van hetzelfde! Oef, daar was ik bang voor.

Comments are closed.