Wat ik vandaag maakte: Rabarbertaart

25 mei 2015:

Een klassieker

150525rabarbertaart

Weinig moeite, smakelijk resultaat: Rabarbertaart.

Ik sneed een stuk of zes, zeven schoongewassen en afgedroogde stelen rabarber in stukjes van anderhalve centimeter ongeveer, bestrooide dat met een volle eetlepel custardpoeder en een theelepel kaneel en schudde het wat doorelkaar. Daarna maakte ik beslag voor een zogenaamd evenveeltje. Dat is eigenlijk gewoon cake en het recept is makkelijk te onthouden: Van alle ingrediënten gebruik je evenveel. 160 gram -zachte- boter met de mixer mengen met 160 gram suiker, daarna één voor één drie eieren er door (is samen ook ongeveer 160 gram) en 160 gram gezeefde bloem. Ik deed er nog wat vanillesuiker bij, en een kneepje citroensap. Dit beslag ging in een ingevette bakvorm, ik gebruikte een braadslede ter grootte van een a4tje. De de rabarberstukjes werden er over heen verdeeld en het geheel een klein uurtje gebakken in een oven van 170 graden. Na afkoelen bestrooide ik het met een beetje poedersuiker, maar dat was eigenlijk niet nodig. De zoete cake en de zure rabarber is een match made in heaven!