Wat ik vandaag maakte: Een vest.

5 April 2015

Een Damegenser med rund bakstykke

150405damegenserCollage

Wat een genoegen om te breien, dit vest. Het Noorse patroon was niet moeilijk te volgen, ik heb google translate maar een enkele keer te hulp geroepen. Ik ben erg blij met hoe het er uiteindelijk uit ziet! Er zijn wel een paar dingen niet helemaal volgens mijn plan verlopen. De grijze “wol” is helemaal niet helemaal wol, het bestaat voor de helft uit acryl. Op zich geen groot probleem, maar het proeflapje dat ik waste in de wasmachine kwam er als één grote pluizenbal weer uit, het is geen kledingstuk dat lang mee zal gaan.

150405damegenser4

Ook heb ik de rits niet mooi strak langs het breiwerk ingezet. Het is de eerste keer dat ik zoiets als dit maakte, ik dacht het breiwerk hetzelfde als gewone stof te behandelen, maar dat leidde tot gerimpel en gehobbel. Dit breiwerk is extreem rekbaar en de rits is dat niet. Aan dit vest kan ik het niet meer veranderen, maar ik wil dit nog een keer maken en dan misschien ook gequilt en gevoerd, meer als een winterjas. Ik ga wat experimenteren met een piping tussen het breiwerk en het lintje van de rits. Ook zal een “winterversie” van dichter, strakker breiwerk gemaakt moeten worden, wat waarschijnlijk makkelijker ritsinzetten zal zijn.

150405damegenser5

Het patroon is middenvoor ook niet helemaal symmetrisch doorsneden, dat is het gevolg van een telfout. Ik vermoed dat dat zo’n ding is dat ik alleen zie en andere mensen alleen als je ze er op wijst. (bij deze) En, last but not Liest, ontdekte ik een gevallen steek midden op de mouw.

150405damegenser1

Ik vind het idee van een felgekleurd biaisbandje om de rits aan de binnenkant af te werken wel weer érg leuk! Al met al een dikke zes, dit vest. Misschien zelfs een zeven.

Comments are closed.