Wat ik vandaag maakte: “lingerie”

25 februari 2015:

Een setje ondergoed.150225ondergoed

Het slipje was al eerder in bijna voltooide vorm te zien hier, ik maakte er een strookje donkergroen bovenlangs, waardoor een elastiek geregen kon worden. Zo is het een heel bruikbaar kledingstuk. De BH is nieuw, ik maakte hem volgens het patroon van de Watson Bra. Zo op de foto ziet het er wel aardig uit, maar ik ben verre van tevreden. De pasvorm is niet helemaal goed, de stiksels zijn niet erg netjes. Ik ben kennelijk niet geduldig genoeg voor het maken van lingerie! Ik begin elk project vol goede moed, dromend van een echte collectie prachtig passende lingerie, met dure kant en excellente pasvorm. Maar na de eerste of tweede keer dat ik iets moet uithalen omdat het een paar millimeter naast de ideale lijn* gestikt is verlies ik de moed, maar wil ik het wél afmaken. Dan ga ik te gehaast te werk, de volgende “fout” laat ik zitten en dan vind ik dat er helemaal geen eer meer aan is te behalen en raffel ik het af. Niet goed. Ik heb zes BH’s gemaakt, waarvan ik er niet eentje graag draag. Ik heb geen materiaal voor een volgend lingerieproject in huis, misschien moet ik eens goed heroverwegen of ik dit lingeriemaken echt wel wil.

*Die paar millimeter zijn in het geval van lingerie echt een storende fout. Ik ben niet overdreven kritisch hierin, echt niet.

Comments are closed.