Wat ik vandaag maakte: Bijna een slipje

3 Februari 2015:

Een onderbroek, nog niet af 150203slipje Bij Merckwaerdigh kocht ik ooit een paar pakketjes met daarin alle materialen voor een setje ondergoed in bij elkaar passende kleuren. Deze groen-crème combinatie is de laatste daarvan. Om het materiaal een beetje te leren kennen maakte ik eerst het slipje en ontdekte dat het bijgeleverde kant niet erg praktisch is om te verwerken: Het rekt alleen in de lengte. Ik was eigenlijk van plan twee kanten zijpaneeltjes te maken op de heupen van dit slipje, maar dat kan dus niet: de rek-richting was niet goed. Omdat ik het tóch wilde gebruiken naaide ik het als een band bovenlangs, zo had ik de rek de goede kant op. Het ziet er leuk uit, maar nu weet ik eigenlijk niet hoe ik het elastiek bovenin moet verwerken. Het zijn twee lagen: Kant en groene lycra. Een zoompje er in naaien en daardoor een elastiek rijgen kan niet: door de kant zou het erg lelijk worden. Het elastiek op dezelfde manier verwerken als langs de pijpjes kan ook niet, ook daarvoor zijn de twee lagen samen te dik. Ik ga er eens diep over nadenken. En ook over het aloude spreekwoord: Bezint eer ge begint. Dit had ik toch echt wel kunnen bedenken voor ik het kant ertegenaan naaide.