Wat ik vandaag maakte: Ingelegde citroenen

17 januari 2015:

Gepekelde citroenen

Ietwat amateuristisch gepekelde citroenen en een erg nieuwsgierige kip
Ietwat amateuristisch gepekelde citroenen en een erg nieuwsgierige kip

Enige tijd geleden kocht ik bij de Turkse supermarkt vier gepekelde citroenen, wat een ontdekking! Ook weer iets waarbij ik laat op het feestje was… maar nu ik eenmaal weet hoe lekker dat is wil ik ze ook zelf maken. Helaas kan ik geen citroenen kweken, dus kocht ik een stapeltje biologische op de markt en behandelde ze volgens voorschrift. Helaas was de grootste weckpot die ik in huis heb te smal voor twee of drie citroenen naast elkaar, er gingen er dus maar een paar in. Bij het fotograferen zag ik ook dat de vloeistofspiegel aan de lage kant is, ze moeten helemaal onderstaan. Hm. Deze actie was niet goed doordacht. Ik ga eerst maar eens op zoek naar een betere pot (of een emmertje)