Wat ik maakte: Een ovenschotel

8 september 2014;

Gratin van bloemkool.

140908 bloemkool

Er was bloemkool, er was braadworst (van “eigen” koe) en er was een stapeltje spoed-aardappelen uit de tuin. Bij het aardappelen rooien komen er altijd een aantal boven waar wat mis mee is. Aangevreten door een andere aardappeleter, een fazant bijvoorbeeld. Of bij het rooien stak ik er zelf met een enthousiast gebaar mijn spitvork dwars doorheen, dat komt verbazingwekkend vaak voor. Je zou denken dat ik daarvan leer… maar nee. Hoe dan ook, deze exemplaren kunnen niet bewaard en moeten snel op. Dus sneed ik de aardappelen en bloemkool in stukjes en kookte ze bijna gaar, sneed de braadworst ook in stukken en bakte die in een koekenpan snel bruin. Alles in een ingevette ovenschaal met een scheutje kookroom, ruim peper, overstrooid met een pittige oude kaas en een kwartiertje in een hete oven maakte er een heel prettige maaltijd van.