Wat ik vandaag maakte: Gevulde bolcourgette

12 augustus 2014:

Bolcourgettes, gevuld met rijst, gehakt,ui en paprika

140812gevuldebol

We kweekten deze courgettes vorig jaar ook, maar hebben ze toen te lang aan de plant laten zitten, in de veronderstelling dat het een soort van pompoen was. Dat was het niet, we hebben er vorig jaar niet van gegeten. Maar dit jaar leerden we dat ze in het Engels eightball zucchini worden genoemd. Eightball is een biljartspel en zo groot als een biljartbal moeten de vruchten zijn. Of misschien iets groter: 8 tot 12 cm. Vandaag holde ik met behulp van een lepel een paar exemplaren uit, vulde ze met een mengsel van rulgebakken gehakt, gekookte rijst, wat tomatenpuree, gebakken uitjes en paprika, alles gekruid met gerookt paprikapoeder. Klein klontje boter bovenop en wat panko, half uurtje in de oven… Jum.