Wat ik maakte: niets, niets…

28 juli 2014:

Gebakken vis zoals het niet moet.

(voor wie het echt wil zien staat een foto van het resultaat hier)

Vriendin H. bezorgde me een pot met panko. Een Japans soort van paneermeel, grof van textuur. Het lijkt het meest op broodkruim, na bereiding vormt het een verrukkelijk krokant korstje. De dag na een diner bij Katseveer vind ik het moeilijk te bedenken wat ik koken moet, na de prachtig opgemaakte borden en de geweldige smaken die chef Rutger ons voortovert word ik als gemiddelde thuiskok op zijn minst onzeker. Vaak eten we dus pannenkoeken, of een omelet op zulke dagen. Gisteren besloot ik tot Fish and Chips. Ik paneerde de vis met bloem-geklopt ei-Panko en bakte de zaak, maar het werd niks. De paneerlaag viel van de vis af, het hele gerecht werd een rommeltje en vreselijk vet. Jammer.