Wat ik vandaag maakte: hangmappen

26 juli 2014:

Een overzichtelijke administratie

140726administratie

Na meer dan vier jaar penningmeesterschap, het laatste jaar gecombineerd met het secretariaat van de volkstuinvereniging werd het wel eens tijd. De administratie bestond uit drie ordners en twee dozen vol met losse vellen, lang niet allemaal op logische wijze geordend. Ik kocht een doos vol oude hangmappen op Marktplaats, kreeg van de voorzitter een bijpassende kast uit de boedel van een gereorganiseerd bedrijf en voegde dit alles samen tot een overzichtelijk geheel. Dat lucht op! Ik heb altijd geroepen dat ik een administratief rampgeval ben, dat het alleen maar geluk is dat ik niet failliet ben gegaan uit pure slordigheid in de tijd vóór Echtgenoot Yep de situatie kwam redden. Maar misschien had ik daarin geen gelijk, of misschien heb ik er gewoon veel bij geleerd, de laatste jaren. In ieder geval: Orde in de administratie is recht evenredig aan een gelukkige Lies.