Wat ik vandaag maakte: Oordopjes

16 juli 2014:

Oordopjes om mee te zwemmen

140715oordopseltjes

Iets wat ik op mijn werk bijna elke dag maak maar nu, zo vlak voor de vakantie, zijn het er behoorlijk wat meer. Kinderen waarbij een “buisje in de oren” is geplaatst, mensen met een gaatje in het trommelvlies, mensen die sowieso geen water in de oren willen maar wél graag zwemmen komen om deze zwemdopjes laten maken. Er wordt een oorafdruk genomen, daarna wordt de afdruk netjes recht afgesneden. Het rechter oordopje wordt voorzien van een rode stip, in de hoortoestellerij is rood rechts. Dan komt er een laagje siliconenlak over voor de afwasbaarheid en duurzaamheid, waarna het een uurtje te drogen hangt alvorens het meegaat met de eigenaar van de bijpassende oren. Het zwemdopje sluit de gehoorgang zo af dat er geen water meer in het oor komt. Ook het geluid wordt wat gedempt, maar in het zwembad wordt over het algemeen zo gegild dat wat gehoorbescherming misschien ook op zijn plaats is. 🙂