Klaar met Katherine

Vijf jaar ongeveer deelde Katherine Howard mijn leven. Niet de dame die zo tragisch aan haar einde kwam als vijfde echtgenote van Henry de 8e. (Die met haar trouwde toen ze 17 was en hij 49, het zal vast geen vrije wil zijn geweest en ook geen gelijkwaardige liefdevolle relatie… het waren andere tijden.) Hoewel ik misschien niets over haar korte leven geweten zou hebben als ik dit kledingstuk niet gebreid had.

Ik deed er bijna precies vijf jaar over, maar eerlijk is eerlijk, ik had bijna de helft al gebreid toen ik besloot dat het niet goed ging en ik opnieuw begon. Maar nu is het dan ook klaar, Ik ben er buitensporig trots op!

Merkwaardig dat ik na het aanzetten van de laatste knoop, alweer een maand geleden, wekenlang ├ęcht niet wist wat ik nu eens ging breien. Maar dat komt wel weer goed.

Comments are closed.