Wat ik vandaag maakte: Een proeflapje

6 augustus 2016:

één “thistle”

160806proeflapje thistle

Voor de Engeland-weekeindtrip kocht ik twee bollen grijs Kauni-garen en één blauw-paarse. Al die uren in de bus, op de boot, ik voorzag dat ik toch minstens een sjaal kon breien. Dat viel tegen: De plek in de bus was aan de smalle kant en buiten dat kregen we in de bus pakketjes wol uitgereikt om zelf alvast wat aan “planned pooling” te doen. Dat was leuk dus geen enkel probleem. Toch zag ik kans om een begin te maken met een Spectra-sjaal, die me, eenmaal terug thuis, niets beviel. Vooral het grote verschil tussen de voor- en achterkant vond ik niet fijn, en ook de verkorte toeren zijn mijn ding niet. Al die korte pennetjes…. Ik heb hem niet gefotografeerd maar wel weer uitgehaald. Op mijn verlanglijstje staat al heel lang de Thistle shawl, vandaag maakte ik daarvoor met het Kauni garen een proeflapje. Dat wordt wel wat, vermoed ik, ik vind vooral het heraldische ervan erg leuk.* Maar eerst heb ik een bijna-voltooid vest, wat opgevolgd gaat worden door een Groot en Moeilijk project dat staat te trappelen in de wachtkamer… ook een babyvestje en een sjaal met ballen hangen in diverse projecttasjes rond in huis. Dus mag de Thistle nog even wachten.

*Waarbij mag worden opgemerkt dat ook de Thistle shawl een lelijke achterkant heeft. Ik ben niet consequent, ik weet het.