Wat ik maakte: Een tekening

19 maart 2015:

een croquis

160318tekening

Mooi woord, Croquis.  Ik kocht een fashionary schetsboek vorig jaar in het textielmuseum in Tilburg. Het eerste gedeelte is een soort van mode-almanak waarin van alles is op te zoeken, van de betekenis van de symbolen op de wasvoorschriften in je kleding tot de data van de grote modeshows voor volgend jaar. Daarna zijn er bladzijden om zelf op te tekenen, per bladzijde drie tekeningen (Croquis dus) van dames, bestaande uit heel lichte puntjes. Verbind de puntjes, teken er je eigen kledingidee op… voila. Aankleedpoppetjes voor gevorderden. Een klein probleem heb ik er wel mee, de croquis zijn “negen hoofden” lang. Dat wordt in de modewereld als standaard gehanteerd en als gevolg daarvan vinden we dat allemaal best normaal. Maar zo lang en slank zijn maar weinig mensen echt (en die worden dan ook allemaal fotomodel)(of Echtgenoot Yep). Gelukkig zijn er ook plus-size croquisboekjes te koop.  Maargoed. Ik kocht er eergisteren een doos kleurpotloden bij en tekende een croquis van mijn plan voor een Appleton wikkeljurk. Eindelijk de wikkeljurk! De stof had ik al. Of eigenlijk dacht ik dat ik de stof had, het bleek net te weinig. Echtgenoot Yep moest voor werk naar Rotterdam en was bereid om te rijden naar het centrum en er nog een stukje bij te kopen. Drie hoeraatjes voor Echtgenoot Yep!