Wat ik vandaag maakte: Een tas vol

22 september 2015:

Stoofpeertjes geplukt

150922perem
Buiten bereik. Maar een béétje schudden en je kunt er heel wat oprapen.

Een paar kilometer hiervandaan is een laantje waarlangs perenbomen staan. Tientallen perenbomen, van die ouderwetse hoge, afwisselend stoofpeertjes en conference handperen. Het is openbare weg en het is vrij plukken daar. Dus wat doe je, deze tijd van het jaar op je vrije dag? Je fietst er heen en je plukt een paar kilo. Of in mijn geval werd het vooral rapen: Ik ben niet zo groot en in bomen klimmen doe ik al een heel tijdje niet meer. Maar stoofpeertjes zijn niet zo gauw beurs, wespen en vogels vinden ze teveel moeite dus in het gras ligt prima eten voor de pak.  Ze zijn ook nog lang houdbaar. Gefundenes Fressen. Letterlijk.

fietstas vol
fietstas vol
  1. Arja

    In Nederland ken ik het niet zo, maar in Duitsland zagen wij heel veel laantjes met publieke fruitbomen. Onze timing was goed, we fietsten er in september en plukten af en toe een appeltje of een pruim.

Comments are closed.