Wat ik las: Weerwater

23 juni 2015:

Besproken met de Leesclub: Weerwater van Renate Dorrestein

thumbnail

Niet vaak waren de meningen zó verdeeld in onze leesclub, als over dit boek. Een van de lezers is zelfs halverwege gestopt omdat hij het écht niet leuk vond. Ik zelf bevind me in het andere kamp: Ik hou wel van Renate Dorresteins droge humor en scherpe observaties, het idee van dit verhaal vond ik ook goed gevonden. Het einde sprak me dan weer niet echt aan, maar ik kon goed met de personages door een deur. En (raar misschien)  ik heb best warme gevoelens voor Almere. Onze leesclubanalyse was vooral dat het behoud van cultuur een belangrijke factor geweest zou zijn in het Almere van dit boek. Zo worden alle boeken uit de bibliotheek als brandstof gebruikt, en muziek is helemaal afwezig. Twee dingen die het leven in de restanten van de beschaving een stuk soepeler hadden kunnen maken. Maar: een positief leesadvies van mij.