Wat ik maakte, de afgelopen dagen: zakdoekjes vies

28 januari 2015:

Griep.

2015-01-28 20.03.01

Ik was ziek. Niet zo erg dat ik onder de dekens moest blijven, ik had geen koorts en wel gewoon trek in eten. Wel spierpijn op plaatsen waar ik niet wist dat ik spieren heb, een concentratiespanne als van een goudvis en algehele malaise.  Behalve werken (lees: aanwezig zijn achter mijn bureautje) en het minimaal noodzakelijke wat betreft het huishouden deed ik niets. Ik lag op de bank en las kranten en een boek. Ik vond het Puttertje leuk, inderdaad aan de lange kant. Maar Donna Tartt schrijft fijn en beeldend, de vaart ging er niet helemaal uit. Wel kreeg ik zin om de hoofdpersoon een schop te verkopen, hij ondergaat zijn lotgevallen meer dan hij ze beleeft. Hoe dan ook, drie sterren en een hoeraatje voor het Puttertje, dat dus kennelijk zelfs met een goudvissen-focus gelezen kan worden.