Requiem voor een boom

De opening van het tuinseizoen.

De voorgaande jaren werd in onze tuin de lente steevast geopend door de amandelboom, die als eerste in het seizoen in bloei stond. Helaas, dit jaar niet. Het kan zijn dat het misging omdat het in 2016 vroeg in het jaar al warm was. In Februari stond de boom al volop in bloei waarna er nog een paar nachten vorst kwamen. Het kan ook wat anders zijn, ik heb geen idee. Maar vorig jaar verscheen er nĂ¡ die vorstperiode nauwelijks blad aan de boom, en nu er begin maart nog geen teken van leven is moeten we concluderen dat hij dood is. Jammer, want hij leverde heerlijke amandelen en dus die feestelijke bloei. Gelukkig kun je aan veel andere dingen de lente ook zien komen; bijvoorbeeld aan de rabarber die zich boven de grond laat zien.

amandelbloesem, foto uit 2014