Wat ik vandaag maakte: Mijn eeh… dinges stuk.

26 juli 2015:

Een belangrijk werktuig gebroken.

150726Pointpresser

Dit, mijn beste lezer, is mijn point presser. Het is een gereedschap waarmee je bij het naaien knisperscherpe punten aan overhemdkragen en ook hoekjes aan servetten en dergelijke kan maken. Dergelijke constructies naai je eerst aan de verkeerde kant en daarna keer je ze. Met dit ding kun je het naad van het om te keren artikel tot in het uiterste puntje open strijken, waarna het zich gehoorzaam laat keren. Ik gebruik hem dus veel. Gisteren stootte ik hem van tafel en natúúrlijk landde hij op de punt.

150726pointstuk

Hier kan ik geen lapjes meer overheen schuiven… Gelukkig ken ik iemand die iemand kent die handig is en een schuur vol gereedschap heeft en die er misschien iets aan kan doen. Het helpt niet dat ik niet eens weet hoe het heet, zo’n ding. In het Engels is het een point presser, maar in het Nederlands? géén idee. Merkwaardig, want ik heb hem toch echt zelf gekocht. In 2005. Op modevakschool.