Wat ik vandaag maakte: Een shirt.

14 april 2015:

Een “Granville”  shirt. 150414trots Naar het patroon van Sewaholic maakte ik een klassiek buttondown shirt. Ik ben een tijdje op jacht geweest naar witte katoen die niet enigszins doorzichtig is, ik begin te geloven dat dat niet bestaat. De katoen waar ik uiteindelijk mee aan de gang ging was de minst doorzichtige die ik vinden kon, de binnenkant van kraagstaander en manchetten en de knopenbies maakte ik van een quiltkatoentje.  Ik vind hem leuk! 150414halsopening Wat ik er aan veranderde: Ik maakte meer ruimte in de bovenwijdte met een zogenaamde FBA, ik maakte het hele shirt een centimeter of twee korter (ik ben zelf ook niet zo lang tenslotte) en de mouwen zeker zes centimeter korter. Dit patroon wordt met nadruk verkocht als geschikt voor dames met een “peervormig” figuur, oftewel brede heupen en smalle taille. Er zijn ook appelvormige dames geloof ik, maar ik pas niet in die fruitmand. Ik zou mijn figuur meer als cilindervormig omschrijven. Dus de extra toegevoegde wijdte voor voornoemde brede heupen haalde ik ook grotendeels weg. 150414achteraanzicht Aan de achterkant zou er wat meer taillering in de deelnaden kunnen, daar zit wat te veel ruimte. 150414schouderbreedte De schouderbreedte is aan de krappe kant, met beide armen naar voren is dat goed te zien. Ik heb dat bij gekochte kleding ook vaak, ik heb kennelijk brede schouders. Misschien pas ik toch in de fruitmand, als een omgekeerde peer. 150414trots2