Wat ik je vandaag wens

Ik wens je

rode zonsondergangen, de geur van stoofpeertjes op het vuur, belastingmeevallers, deodorant dat wèl zweetlucht tegengaat, eigengebakken appeltaart met slagroom, goed gezelschap, onzinnige uitvindingen, aha-erlebnissen, de geur van versgebakken brood, baby’tjes om even op schoot te hebben, sportieve topprestaties, de volgende Harry Potter in de bioskoop, luie zondagen, afschaffing van de wegenbelasting, scandinavische  thrillers, onverwachte ontmoetingen met oude bekenden, barbequefeestjes, optimisme, een optreden van Pink Floyd, koude chablis, namiddagen op een terrasje, bruine boterhammen met pitjeskaas, een definitieve remedie tegen “zinloos” geweld, herinvoering van de “oude” spelling,  gezellige verjaardagen, inspiratie, warme zelfgebreide sokken als je het koud hebt, doorbraak en hitnotering van The Space Marines, de Ruud Jansen band, Man in de Overgang, Life to us, de Haarlemse Harmoniekapel, de Willies en Funk met Peren, verse koffie met een warm croissantje op zondagmorgen, goede vrienden, winst van welke loterij dan ook, toename van het aantal berggorilla’s, Guacamole met tortillachips en extra zure room, “heb ik dat” ervaringen, een badkamer met prima akoestiek, fijne vakanties, dat er zomaar onverwacht iets leuks bij je wordt thuisbezorgd, het einde van the Bold and the Beautiful, lange dagen op zee met de wind in de zeilen, overwinningen op jezelf, kaartjes voor welke finale dan ook, appeltjes voor de dorst, succes in je werk, zoute haringen met uitjes en een glaasje korenwijn erbij, ballonvaarten, iemand die je even op je rug krabt als je er zelf net niet bij kan, strandwandelingen bij windkracht 8, vlinders in je buik, endorfine kicks, avonden met je familie rondom het Monopoly-bord, zachtzoete dropjes, verlaging van de brandstofprijs, uitbreiding van je postzegelverzameling, Tequila sunrises met een heleboel versierseltjes op het glas, nachten dat je langzaam in slaap sukkelt met je boek nog open, diepgaande gesprekken, overal gratis WIFI, ijspret, een poldermodel, goede gezondheid, een avond luisteren naar Mathilde Santingh, een USB stick, rozengeur, spekpannenkoeken met stroop, avonden bij het kampvuur met gitaar en zang, begrip, waarnemingen van het monster van Loch Ness, de Verschrikkelijke Sneeuwman, the Beast of Bodlin Moor, en UFO’s, geslaagde feesten, dat je bed nog warm is als je er weer instapt als je ‘s nachts naar het toilet bent geweest, versgeperst sinaasappelsap, een violist aan je tafeltje in het restaurant, verslavende computerspelletjes, Italiaanse ijsjes, onbedwingbare binnenpretjes, een draadloze koptelefoon, het geluid van een zomerbuitje op je tent, avonturenverhalen van Alistair Maclean, welgemeende kussen, de geboorte van een klein oranjeprinsje, een serenade voor jou alleen, financiële meevallers, uitgebreide Indonesische rijsttafels, een weekeindje Brussel, de uitvinding van een geluidloos vliegtuig, een positieve grondhouding, verse aardbeien van de koude grond, geslaagde grappen, lavendelolie in een warm bad, topavonden in een bruin cafeetje, lieve viendinnen, hervatting van de Guust-Flaterreeks, ontmoetingen met Tina Turner,  Boudewijn de Groot, Dr Wayne Dyer, Brad Pitt, de Dalai Lama, Kate Moss, Keith Richards, Erika Terpstra, Sinterklaas, Goofy, Umberto Eco, Mark Smits, Jack Nicholson, Jamie Hyneman en Adam Savage, Robbie Williams, Dolf Janssen, Grote Smurf, Melissa Etheridge, Super Mario, Debbie Stoller, Kees van Kooten, Adèle Bloemendaal, Diane Woei, Ali B., The Invisible Man, Johan Cruijff, Mirjam Tegels, Mr. Bean, Fred Flintstone, Madonna, Thomas Acda, Madame Tussaud, Hansje Brinkers, Huub van der Lubbe, Pippi Langkous, Cindy Crawford, Bill Gates, en met mij natuurlijk, Grimbergen dubbel van de tap, meer weekeinden dan weken, een buitenhuisje in Zuid-Frankrijk, kleine poesjes bij de buren, rozige zomeravonden, dat geen enkel concert waar je heen wilt uitverkocht is, kristalheldere sterrenhemels, de vondst van een aids-vaccin, bungyjumps (of de moed om die te maken), wolken met een zilveren randje, koude dompelbaden na de derde ronde sauna, een nieuw album van the new cool collective, lange e-mails, een goedgekozen zorgverzekering, dagelijks een warm welkom, uitvoering van de musical Hair, goeie seks, mooie schilderijen aan je muur, het gevoel dat je hebt als je ‘s avonds na het werk je schoenen eindelijk uit kan doen, gegrillde parelhoentjes, geen autopech, een ideale game bij het bowlen, blikken van verstandhouding, roze champagne, dat je altijd een pen, een schaar, plakband, paperclips, elastiekjes en touwtjes kan vinden als je ze nodig hebt, hutspot met karbonades, tevredenheid, beëindiging van RTL4, Talpa en SBS6, dat je dokter niet meer weet wie je bent, aces bij tennis, badminton of squash, veel dagen met zon, het achtste (negende?) deel van de “tandeloze tijd” trilogie, wind mee als je terug naar huis fietst, spinaziesalade met een dressing van geroosterde pijnboompitjes met olijfolie en Balsamico-azijn, vreedzame winteravonden met de kaarsjes aan, een antracietgrijze Maserati en daarbij natuurlijk opheffing van de snelheidslimiet, echte liefde, Southern Comfort on the rocks, oudejaarsconferences van Lebbis en Janssen, Freek de Jonge, Sanne Wallis de Vries en Youp van ‘t Hek, warme douches, kopjes cappuchino bij de Bijenkorf, romantiek, altijd een parkeerplaats als je die nodig hebt, tijd genoeg om elke dag de krant te lezen, de terugkeer van Gert Jan Theunissen en Steven Rooks, de Beatles, de T Ford , Peter Gabriel, Toppop, Björn Borg, Ziggy Stardust,  Led Zeppelin, Twin Peaks, Joop Zoetemelk, Rita Hovink, de Commodore 64, Doe Maar, Yvonne van Gennip, de Clichémannetjes, Toontje Lager, “dolle Dries” van Wijhe, de film van Ome Willem en The Poppies, mooie herinneringen maar nog mooiere vooruitzichten, een aardige tandarts, géén files, ontbijten op bed, complimentjes, schoudermassages, afscheidsoptredens van Frans Bauer, Henny Huisman, Tina Turner (want die komt toch weer terug), Jan Smit, Catherine Keyl, Gerard Joling, Gordon, Jerry Springer, de Teletubbies en Goedele Liekens, gevoelens van saamhorigheid, een concert van het Rotterdams Philharmonisch orkest, pompoenlasagne (recept op aanvraag hier te verkrijgen), onweer als je vanuit je bed naar de bliksem kan kijken, verwennerijtjes, dat je gelijk krijgt, leuke collega’s, déja vu’s, een RSI loze muis, een nieuw album van Paul Simon, voorkomend horeca-personeel en kadootjes met een strik erom toe voor 2015.

  1. Arja

    Prachtig! Ik kies er gewoon een paar leuke uit, ok? Jou wens ik ook alle goeds, fijns, leuks. Ik vind het leuk dat je weer blogt. Ik lees je graag.

Comments are closed.