Wat ik vandaag maakte: mijn tas vol

5 juli 2014:

Een prettige hoeveelheid oogst van de volkstuin.

140705oogst

In Juli kom ik nooit met lege handen terug van de tuin. Vandaag oogstte ik het nageslacht van drie aardappeltjes met de mooie naam “rote emmalie“. Ik had deze in Maart eens gekocht als zogenaamde delicatesse-aardappel omdat het vruchtvlees en ook de schil prachtig roze zijn. De drie laatste die ik had heb ik in de grond gestopt. Op de foto zie je er maar een paar, het is ongeveer anderhalve kilo, alles bij elkaar. De hoeveelheid is nogal beïnvloed door een vraatzuchtige fazant, die roze aardappelen kennelijk ook erg aantrekkelijk vindt. Ook nam ik vier sjalotjes mee naar huis (hier in Zeeland zeggen ze: Ik deed vier sjalotjes uit) en ook twee bollen knoflook en een bos wortelen. Op de achtergrond ligt een krop sla van de variant “wonder der vier jaargetijden” maar van die naam klopt niks, hij groeit alleen in de zomer. Het is hem vergeven, het is erg lekkere sla. Uiterst rechts nog een klein puntje van de rode besjes die ik plukte, maar zelf niet lust.