Wat ik vandaag maakte 14/5

14 mei 2014:

Een keuze

140514vlisco

Vlisco is, zoals je aan de hand van de naam al zou denken, een Nederlands bedrijf. Gevestigd in Helmond, sinds 1847. Vlisco bedrukt stof met kleurrijke, batikachtige patronen en exporteert vervolgens het grootste deel ervan naar Afrika. Waar men er prachtige outfits van maakt. Sinds een jaar of wat is het ook onder Nederlandse ontwerpers populair, er was een tentoonstelling in het museum in Arnhem en op het moment heeft de Bijenkorf een Vlisco actie. Ik wil een lapje ervan kopen om een jurk voor mezelf te maken.  Maar kiezen is niet simpel… Je kunt uren rondkijken op de site! Zoveel kleuren en motieven… En de namen: Michelles handbag verwijst naar Michelle Obama, hoe ze ooit aan The Good Husband zijn gekomen als naam voor een dessin weet ik niet. Mijn uiteindelijke twee (!!) favorieten hebben geen mooie naam maar een saai nummer. Ik vind ze allebei prachtig. Welke zal ik bestellen?

 

  1. Marjolein Noyce-Bellinga

    Vind ze alletwee mooi, maar de rechtse net iets mooier. Van je blog wordt je ook niet wijzer dus, da’s 50/50 🙂

Comments are closed.