Integratie

Sinds zaterdag wonen Piep en Kwik bij ons in de achtertuin. Ze zijn Lohmann kippen, een ras dat vooral bekend staat omdat het zulke goede productiekippen zijn… het Rondeel-ei bijvoorbeeld is afkomstig van Lohmanns. Piep en Kwik woonden bij Lubi en haar gezin, vanaf dat ze ééndagskuikentjes waren. (Vandaar natuurlijk ook hun namen)

Lubi en haar gezin gaan verhuizen. Niet zomaar even, nee, ze vertrekken naar Suriname.  Piep en Kwik verhuisden dus ook: Met hun hele villa-met-buitenverblijf naar onze achtertuin. Ik heb Lubi en haar dochter Danique beloofd goed voor ze te zorgen.

Nu staan er dus twéé nachthokken en twee rennen in onze stadstuin. Sophie en Loes, de twee zwart/koperkleurige Marans autochtonen bezagen het met enige reserve, zeg maar wantrouwen. Piep en Kwik doen alsof ze hier hun hele leven al wonen. De eerste dagen liepen de dames twee aan twee op kleur gesorteerd door de tuin te scharrelen.

Vandaag werd er gelukkig wat meer gemengd opgetrokken en dat is precies de bedoeling. Eigenlijk willen we ze alle vier in één nachthok laten slapen. Want ons tuintje staat nu wel erg vol met kippenverblijf… het is vast ook wat warmer, zo in de winter met zijn viertjes op stok. In één ding zijn de dames eensgezind: Allevier leggen ze elke dag een ei.

  1. E-mile

    En: zijn de dames inmiddels aan elkaar gewend? Wat heerlijk om elke dag verse eieren te hebben zeg! (de recepten vliegen natuurlijk meteen door mijn hoofd, dat begrijp je…). Ik zag toevallig vandaag bij vrienden staan dat ze een tehuis zoeken voor een jonge haan (buurt van Rotterdam), dus als je interesse hebt moet je maar een gil geven!

    • lspaink

      Ha Emile, ik geloof dat ze de onderlinge verhoudingen wel geregeld hebben nu. En een haan, nee… dat doe ik mijn buren niet aan. We wonen in een drukbevolkt wijkje. En de dames redden het kennelijk prima, zo zonder beschermheer.

Comments are closed.