‘t Is weer voorbij…

… die mooie zomer. Het is eind oktober en nu pas daalt de temperatuur. De pompoenen zijn uit de tuin, twee aten we er zelfs al op. De winteruien en knoflook zijn geplant en afgelopen zondag maakte ik de kas leeg.

Nu ja, bijna leeg.

Ik plukte alle tomaten, rijp en groen, en verwijderde de planten. Ook de peper- en komkommerplanten gingen naar de groenbak. Nu is er alleen nog een rijtje paprika’s over. De grond in de kas moet een paar dagen “gespoeld” dat wil zeggen elke dag zes grote gieters water voor we er een groenbemestermix op kunnen zaaien voor de winter. De rijpe tomaten gingen mee naar huis, de groene liet ik liggen in de kas, in de hoop dat wat nagekomen zon ze nog doet rijpen.

Dat lijkt te lukken, toen Echtgenoot Yep er gisteravond even heen was om te gieten stuurde hij me deze wat duistere foto waarin warempel niet meer alles groen is. Al met al hebben we van twee planten (Bartelli) een imposante hoeveelheid kerstomaten kunnen plukken, de andere waren wat minder productief. Een kerstomaat die afkomstig was uit de Albert Heijn moestuintjes-actie heeft ook erg zijn best gedaan.