Hoogseizoen

April, mei en juni zijn de drukste maanden in de volkstuin. Alles groeit in een enorm tempo, en alles wat nog niet groeit moet juist in deze periode gezaaid , gepoot of verplant worden. Dus weinig tijd voor een blogpost, maar wel een rijtje foto’s

De wilde roos bloeit, de bloemen zijn roze als ze net open zijn en verkleuren naar bijna wit als de bloemblaadjes vallen. Het lijkt wel of er een bruiloft is geweest onder de struik.
De vlier bloeit, ik maak een paar liter vlierbloesemsiroop. Of, hip gezegd, elderflowercordial. Het mengseltje ziet er niet lekker uit, maar het uiteindelijke resultaat is heerlijk.
Deze vrolijkerd staat naast mijn huis. Ik weet niet hoe hij heet, maar ik word er wel blij van.
In de kas groeit alles inderdaad erg snel. Ik kocht een paar kleine plantjes op de markt, binnen vier weken waren dat enorme kroppen sla.
Mist.
In het natuurgebied wonen een heel stel koeien met hun kalfjes. Af en toe krijgen de kleintjes het op de heupen en galopperen ze met zwaaiende staartjes rond. Prachtig.
Maar natuurlijk werken we ook erg hard. De kas ziet er inmiddels zo uit, van binnen. Een paar keer per week ga ik een uur eerder uit bed om voor werktijd nog het één en ander te doen. De planten in de kas moeten elke dag water krijgen. Voor het begieten van de rest van de tuin zorgt Moeder Natuur meestal.
De druiven zijn al te zien aan de wijnrank. Op de pergola van onze buren, zelf hebben we geen productieve druif. Dat is misschien iets voor volgend jaar!
We eten best vaak asperges.
Dat zeg ik.