Wat ik vandaag maakte: een heel stuk breiwerk

14 oktober 2014:

Een voorpandje en een halve mouw

141014 lilleput
Pas op deze foto zie ik het: Pooling. de kleurtjes zijn niet goed verdeeld. Meestal een reden om het meteen uit te halen maar ik denk dat ik het deze keer laat gaan.

Voor een training reed ik met een collega mee naar het midden van het land, tweemaal door het spitsverkeer. Dat waren heel wat uurtjes breitijd. Ik maak Lilleput, alweer een babyvestje. Inderdaad, inmiddels zijn er meer babytruitjes dan babies in mijn leven. Lamenoumaareffe. Het is zo leuk om ze te maken. Dit patroontje hier is, zoals je ziet, bijzonder geschikt om wildgekleurd sokkengaren (in breiersjargon “clown barf”) toch tot een redelijk beschaafd kledingstuk te verwerken. Of in ieder geval iets minder wild.