Winkeltje

In April 2012 bewandelde ik een zijpaadje: Ik haakte een kralenkoord. In de maanden erna bleek ik het zijpaadje toch regelmatig op te zoeken, er kwamen langzaam maar zeker kettingen bij.

130930-kettingen2
Gesorteerd: de eerste ligt onderaan, de nieuwste bovenaan

Ik werd er steeds sneller in en het resultaat werd ook mooier. Het is op de foto niet te zien, maar nummer drie bijvoorbeeld is zo strak en stijf gehaakt dat hij nauwelijks te buigen is. Die maak ik nog wel een keer over denk ik. Tussendoor is ook aardig wat gerecycled. Vooral de blauw-zwart-zilveren was een werk van lange adem. De kraaltjes moeten namelijk van tevoren op de draad worden geregen en in dit geval natuurlijk in de juiste volgorde. Eén kraaltje fout betekent helemaal opnieuw beginnen…. Ik zal niet vertellen hoe vaak ik die heb uitgehaald! (en wat ik daarbij zei)

Gunmetal-zilver-spiraal
Gunmetal-zilver-spiraal

Een paar ervan draag ik zelf graag, maar ik heb er inmiddels tien. Zou ik er een winkeltje in beginnen? Het vaststellen van een geschikte prijs is lastig, er zit gemiddeld voor zo’n 15 euro materiaal in. En héél wat tijd (zie boven)

130930-kettingen

Wat vindt u, lezer? Wilt u misschien een handgemaakte, handgehaakte exclusieve ketting kopen? Voor hoeveel?

 

 

  1. Marjolein

    Mijn kettingenstijl is anders, dus aan mij heb je niets. Misschien een workshop conserveren geven?Die planken met potjes zien er zo leuk en handig en gezond uit….

    • lspaink

      Hahaha dat is ook een idee. Maar het internet staat vol met leuke en handige tips en recepten en tutorials voor wecken en inmaken, daar hoef ik niets meer aan toe te voegen.

Comments are closed.