Wat ik maak: Alles wit

De verbouwing is zo ongeveer klaar. Half oktober komt de stukadoor nog een paar kleine puntjes op de i zetten, maar verder is het achter de rug. We wonen sinds enkele dagen weer beneden in een lichte warme huiskamer. Het is heerlijk. We hebben zomaar muziek! en een eettafel en kamerplanten!

Wel moeten nu ongeveer alle deuren (een stuk of negen) worden geschilderd. En alle plinten. En alle kozijnen. En de zijkanten van de trap.

Heel wat meters te maken met de kwast, dus. In 2007 toen we dit huis betrokken was alles beige en donkerbruin. In die eerste maanden in Goes had ik geen werk, dus nam ik schuurpapier en kwast ter hand en een pot RAL9010 op oliebasis en schilderde hele dagen. Natuurlijk had ik er na een week schoon genoeg van… toen had ik ongeveer een derde gedaan. Aan de kwaliteit van het schilderwerk is goed te zien waar ik het niet leuk meer vond, op de bovenverdieping is zelfs een heel stuk nog steeds beige-bruin.

Deze ronde ga ik het anders aanpakken: Elke dag die ik vrij ben neem ik één schilderklus onderhanden: de plint van de bijkeuken, het kozijn van de kamerdeur, het keukenraam. Zo gaat het binnenschilderen een hele winter duren, maar blijft de motivatie en concentratie fris. De atmosfeer in huis ook, want met de nieuwe watergedragen verf (RAL9016 deze keer) heb je lang zo’n penetrante verflucht niet. En tussendoor heb ik tijd om andere dingen te maken.